Сайтът svobodnaevropa.bg помества какво е написал бъдещият правосъден министър Данаил Кирилов в тайния

...
Сайтът svobodnaevropa.bg помества какво е написал бъдещият правосъден министър Данаил Кирилов в тайния
Коментари Харесай

Из тайния дневник на Данаил Кирилов: Цветанов ми звънна, имал задачи за мен...

Сайтът svobodnaevropa.bg помества какво е написал бъдещият правосъден министър Данаил Кирилов в тайния си дневник на 15 февруари 2019 година.

" Мило Дневниче, изтощен и прогнил съм. Вчера безусловно се разсипах с тия 16 часа в Народното събрание по Изборния кодекс, и предния ден отново среднощни съвещания – просто не знам по какъв начин оцелях. Добре че не се искаше от мен и да мисля, а тая работа беше поверена на Данчо Цонев. Ако трябваше хем да участвам, хем да приказвам, хем процедурни врътки да сътворявам – кодексът щеше да е признат преди изключителните парламентарни избори. Оф, отново споделих това, дето не трябваше – нали сякаш всичко е устойчиво и избори, викаме, няма да има. Успокоявам се, че на теб мога всичко да ти кажа. Те по тази причина в партията ми викат: " Дани, няма да мислиш – Цецо се схваща с Движение за права и свободи и ти единствено следваш напътствията ". Защото в случай че би трябвало да ги обясня и все ще кажа нещо, дето не би трябвало.

Ето, питат ме тия публицисти: " Защо на процедура премахнахте преференциалното гласоподаване и жителите няма да могат да пренареждат претендентите в листите ". И аз какво да им кажа? Ако нашите ми даваха да приказвам каквото си желая – лесна работа: " Абе какви са тия жители, дето ще пренареждат листите, бе?! Ама нали в случай че аз съм лидер – съм се скъсал от работа, с цел да съм подобен и някой ще ми вика – не, бе Данаиле, няма ти да си в Народното събрание. Абе, вие знаете ли по какъв начин се заслужава водаческо място – какъв брой предан би трябвало да си? Трябва да викаш на всеки, че ти е началник. Днес викаш на Борисов, на следващия ден – на Цветанов. Да си уважителен, да правиш каквото ти споделят. Дават ти текст за гласоподаване – организираш гласуването. Ама това, че ти не го разбираш – няма значение, би трябвало и на публицистите да обясниш (добре че всичко ни пишат пиарите!).

Ето – седиш по 16 часа в Народното събрание. Викат ти, че си тайфа. Ти се опитваш 45 минути да измислиш какво да отговориш и таман да го направиш, щото си е достижение, и излиза Спас Гърневски на трибуната и ти взема мисълта! И славата ти взема!

Казвам ти, благо дневниче, всичко щях да им обясня ей по този начин – право куме та в очи на публицистите, но казусът е, че те не схващат. А пък и на мен не ми дават да говоря. Шефът вика: " Нищо, че не вдяват, ти нещо ще объркаш ". Аз па си мисля по кое време тоя Цветанов стана пример за стратегическа мисъл. Ама нищо не мога да му кажа, нали място в листата пазя.

Ох, извънредно съм изтощен. И с ЦИК трябваше да се оправим. Как хем да кажем, че сме за спазването на закона, хем да го нарушим. Ама измислиха, направихме го.

Добре че беше Данчо Цонев – нашият същински съдружен сътрудник. Да измислят Движение за права и свободи, да ни дадат гласове, да си управляваме. Даже се чудя на шефа (другия, не Цветанов) за какво не каже, че си управляваме с Пеевски, по този начин и по този начин към този момент три мандата това вършим... Сега правилно, че аз разбрах какво става чак на втория, но в партията викат, че гласоподавателите са по-смотани и не загрявали още. За Цонев обаче приказвах – като порасна желая да приличчам на него. Дават му да приказва по всички тематики, пращат го по малките екрани, постоянно е лидер на листа. Искам да съм като него, даже и по този начин да мога да неистина желая... Ама в Движение за права и свободи се майтапят с мен и викат, че като си отворя устата по-скоро наподобявам на Мустафа Карадайъ.

Иначе, дневниче, избори идват, то е ясно. Не приказвам за европейските. Затова би трябвало в този момент да си умря уикенда и в понеделник и аз като шефа да ида на молитвена закуска. Шефът върви в Съединени американски щати, аз би трябвало да ида при него - да му се помоля да види какъв брой неща направих за партията, лидер на листа, с обезпечено място да ми измисли. Да, да – по този начин ги разбираме ние молитвените закуски при нас.

От време на време и на молитвена закуска в сараите вървим, но там не аз. На мен единствено ми дават след това текстовете за гласоподаване и викат: " Виж – организирай гласуването, Цонев ще ти изясни ".

Хайде, завършвам към този момент, дневниче. Цветанов ми звънна, имал задания за мен. Истината е, че се удивлявам на интелекта му. И на него желая да наподобявам. Добре е човек да има политически кумири. Той и Цонев са за мен. "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР